Nota de Premsa

Un dels mals endèmics del sistema en el que vivim és que, a mida que aquest avança, les desigualtats econòmiques, polítiques i socials que genera cada cop son més grans. El que acaba derivant en greus problemes de pobresa, educatius, de consum, mediambientals, de principis ètics, de relació amb l’entorn... Davant d’això, la gran majoria de persones estem carregades de bones intencions, però moltes vegades ens quedem en aquest pas: “bones intencions”. Implicar-se i reeducar-se requereix un esforç que no sempre és fàcil.

Arrel d’aquesta simple i alhora profunda reflexió neix el *Nucli d’Autogestió Local d'Ultramort*, un grup de persones (veïns de diferents poblacions de l’Alt i Baix Empordà), que entenen l’autogestió com una forma de prendre el control de les seves vides i de reafirmar-se en la idea de construir iniciatives autogestionades des de la proximitat. D’aquesta forma es recupera el suport mutu i es regenera la comunitat com a forma de solucionar les necessitats bàsiques de la seva vida personal i col·lectiva (productes, serveis, coneixements...).

Com a eina per cobrir una de les necessitats més bàsiques, com és l’abastiment de productes d’alimentació, apareix la figura del *Rebost*. Entès no només com un espai públic d’intercanvi d’aliments, sinó com un referent a nivell local i un espai de difusió obert on cada individu pot implicar-se i participar en el grau que pugui/vulgui, on el que de veritat importa és la confiança entre les persones (en aquest cas es prima la relació entre productor i el consumidor), aconseguint així el respecte i l’enteniment mutu, mantenint sempre obertes les relacions personals.

Una de les particularitats d’aquest Rebost és que els productors de la zona  accepten gran part del pagament de la cistella de productes frescos en *moneda social*, un sistema monetari comunitari basat en la confiança i la reciprocitat, creat per fomentar i facilitar l’ intercanvi a múltiples bandes i defugint de l’acumulació per l’acumulació de la mateixa.

La cistella ecològica representa una manera d’enfocar el consum cercant el respecte cap al petit productor, el medi ambient i la salut del consumidor. Producte ecològic, local i de temporada.  El contingut de la cistella és variable, ja que la producció de l’hort varia segons l’època de l’any. Tots els productes que es poden demanar setmanalment es troben actualitzats a la web http://lesolivex.com/rebost/ca/ per tal de poder fer la comanda quan es desitgi de forma ràpida i fàcil.

Per participar del Rebost NALUR és necessari formar part del Nucli d’Autogestió Local d'Ultramort o bé ser soci de la CIC. Si encara no en formes part, pots passar a informar-te cada dijous pel matí pel Projecte Terra d’Ultramort (C/ de Torroella núm.11), on sempre trobaràs algun membre del nucli fent les acollides per informar detalladament de tot plegat. Paral·lelament pots posar-te en contacte a través del correu electrònic rebostlabisbal@cooperativaintegral.cat