EL REBOST DE NALUR

Com a Nucli d’Autogestió Local entenem l’autogestió com una forma de prendre el control de les nostres vides i de reafirmar-nos en la idea de construir iniciatives autogestionades des de la proximitat. D’aquesta forma recuperem el suport mutu i regenerem la comunitat com a forma de solucionar les necessitats bàsiques de la nostra vida personal i col·lectiva.

Com a eina per cobrir una de les necessitats més bàsiques, com és l’abastiment de productes d’alimentació, apareix la figura del Rebost. Entès no només com un espai públic d’intercanvi d’aliments, sinó com un referent a nivell local i un espai de difusió obert on cada individu pot implicar-se i participar en el grau que pugui/vulgui.

Com a eina pública, el Rebost NALUR depèn de l’assemblea del Nucli d’Autogestió Local d’Ultramort i Rodalies. Arrel de les assemblees del nucli es va acordar que s’acceptava, per qui ho desitgés, un mínim del 50% del pagament de la cistella en moneda social. També es va acordar aplicar una moneda unitària per cada comanda realitzada, amb l’objectiu de poder mantindre la viabilitat futura del Rebost i propulsar diferents vies de treball per a potenciar-lo.

Des del Rebost del Nucli d`Autogestió Local d’Ultramort i Rodalies (NALUR) hem impulsat la creació de la cistella setmanal de producte fresc, mantenint la base d’aquesta en la confiança entre el productor i el consumidor, aconseguint així el respecte i l’enteniment mutu, mantenint sempre obertes les relacions personals (relació directa entre productor i consumidor).

La cistella ecològica representa una manera d’enfocar el consum cercant el respecte cap al petit productor, el medi ambient i la salut del consumidor. Producte ecològic, local i de temporada.

El contingut de la cistella és variable, ja que la producció de l’hort varia segons l’època de l’any. A l’estiu  l’hort està més ofenós i hi ha més varietat i quantitat. Al contrari que l’hivern, que com és normal, tot està més adormit i les plantes tenen un creixement més lent.

 

VOLS FORMAR PART DEL REBOST?

Per participar del Rebost NALUR és necessari formar part del Nucli d’Autogestió Local o bé ser soci de la CIC. Si encara no en formes part, pots passar a informar-te cada dijous pel matí pel Projecte Terra d’Ultramort, on sempre trobaràs algun membre del nucli fent les acollides i t’informarem detalladament. Paral·lelament pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic rebostlabisbal@cooperativaintegral.cat

Si ja formes part del nucli o de la CIC, envia’ns un correu a la mateixa adreça demanant que la incorporació al mateix.